Bedrijfskleding

Werk en privé gescheiden houden lukt nog beter met bedrijfskleding. Bij veel beroepen is het verplicht om bedrijfskleding te dragen. Dit heeft verschillende redenen. Elke beroepsgroep heeft weer andere voorwaarden als het gaat om de kleding. In dit artikel wordt er wat dieper op de werkkleding ingegaan. En daarnaast volgen er wat tips om de juiste bedrijfskleding te dragen, zonder dat het verplicht is vanuit het werk. 

Hygiëne   

Personeelsleden in ziekenhuizen en verpleeghuizen zijn verplicht om een uniform te dragen. Dit heeft te maken met de hygiëne. De uniformen zijn vaak wit, zo kun je duidelijk zien dat iemand verzorgd is. Op een witte stof zitten namelijk snel viezigheden. Ook kun je het personeel herkennen aan de witte uniformen. Vaak dragen ze een bordje met de naam. Personeel in de schoonmaakbranche dragen ook werkkleding voor de hygiëne. Bij deze beroepen is het vaak verplicht om werkkleding te dragen. Ook moet je vaak bepaalde schoenen dragen. In sommige ziekenhuizen wordt de kleding ter plaatse gereinigd, en mag het niet mee naar huis. Dat alles wordt gedaan voor een goede hygiëne. Ook in de horeca wordt er gebruik gemaakt van werkkleding. Zo kunnen klanten het personeel ook herkennen.   

Reclame   

Door middel van kleding kun je adverteren. Op de werkkleding kun je het logo van het bedrijf laten maken. Op deze manier heeft al het personeel dezelfde kleding aan. Dat valt vaak erg op, hierdoor kun je goed reclame maken als bedrijf. Zeker kleding in felle kleuren trekt de aandacht. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om op deze wijze reclame te maken.   

Veiligheid   

Bepaalde kleding is voor de veiligheid, in de bouw bijvoorbeeld. Daar is het verplicht om schoenen te dragen met stalen neuzen. En in veel gevallen moet er ook een helm gedragen worden. Veiligheid speelt dus ook een belangrijke rol bij het aanschaffen van werkkleding.   

Tips werkkleding   

Werk je bijvoorbeeld op kantoor of in het onderwijs? Dan is werkkleding vaak niet verplicht. Toch is niet alle kleding voor deze beroepen geschikt. Je kunt het beste wat kleding aanschaffen die je voor het werk gebruikt, op deze manier heb je toch werkkleding. Op kantoor moet je vaak wat netter gekleed zijn. Kies dan voor een jurk of een pak, of trek een net jasje aan. Het oogt dan net wat professioneler. Vaak voel je jezelf dan ook zelfverzekerder. In het onderwijs kun je beter geen hakken dragen als vrouw. Je staat en loopt vaak de hele dag. Ga op zoek naar een hippe, platte schoen. Dit maakt het werk een stuk makkelijker.   

Elke beroepsgroep heeft weer andere redenen voor werkkleding. Bij Jagatex BV Winterswijk kunt u terecht voor een outfit die bij uw beroep past.


Delen